Wednesday, February 6, 2008

25.09.2007

Magasime kaua. Heh, sellegi poolest ei õnnestunud naabreid vältida. Mingil arusaamatul põhjusel olid nad veits mossis. Huvitav miks?

Mõnus hommikusöök, kokkulepped asjade hotellis hoidmise osas omanikuga ning linna. Seekord jaguneti teisiti - kujunes nais- ja meeskond. Mehed suundusid kirikusse????, meie muusika ning kodustele kingituste otsingule. Liina-Kalli plaadiriid.

Rustaveli, parlamendihoone, suveniiri poed, primadonna. Lahe kohvik vanalinnas, koguneme. Alvar kadunud, ajab mingeid asju.

Rataste pakkimine hotelli juures, hüvastijätud ning sukeldume taas Tbilisi liiklusesse, et jõuda lennujaama. Tempo valiti ülikiire, andis alles kütta. Seda enam, et viimane nädal on korralikku turisti mängitud ning ihu vedelaks muutunud. Janika sõitis lennujaama taksoga (peno draama).

Lennujaamas kohtusime kahe poolakaga (tütarlaps ja noormees), kes tulid just Armeeniast - ratastega. Saime kätte hästi hoitud kastid, millesse pakkisime usinalt rattad. Kastidest omakorda tekitasime sularaha automaadi kõrvale isikliku nurga, milles oli hää külitada. Urmasel ja Alvaril oli salajane S-tähega probleem. Kõikvõimalikud pakutud sõnad ei sobinud. Jäigi nii.

Rein, lahke inimene tegi kõgile söögi välja. Arvan, et ma pole kunagi nii palju friikaid söönud. Lennujaamas hankisin enam-vähem korraliku Gruusia kaardi, parem hilja kui mitte kunagi.

Tagasi pesasse jõudes tabas meid korralik üllatus - TEQUILA, s-tähega probleem oli sool, mis sellel hetkel ei olnud enam probleem. Tequila party.

Tbilisi lennujaam on huvitavalt tehtud. Kui mujal maailmas on tax-free pärast käsipagasi ja passikontrolli, siis seal on vastupidi. Teada on, et lennukisse ei või võtta kaasa vedelikku suuremas koguses kui 200 ml, kuid katsu sa osta vee pudelit, mis oleks alla poole liitri. OK, meid ootas ees poolteist tundi ootust pärast kontrolli ja lennusõit pikkusega 4 tundi, kuid mis teevad need, kes tahavad kaugemale sõita. Eks jah, ostavad lennukist hingehinnaga.

Tundsime ka ootesaalis ennast mugavalt ning sättisime põrandale tukkuma, sellega ei olda seal vist eriti harjutud, kuid mis neil ikka teha oli. Öö hilistel ehk hommiku varastel tundidel kolisime põrandalt lennukisse.

No comments: