Wednesday, February 6, 2008

24.09.2007

Hommikune tervitus terassi naabritelt: "Thank you for a quiet night". Mis mõttes! Olime päris vaikselt ning möllu ei teinud.

Hommikusöögi tuba ja söök olid viimase peal. Antiikmööbel ja hulk sobilikke vidinaid. Asutasime saatkonna poole, et tuua rattad hotelli. Metroo. Toimib, puhas, odav, gruusiakeelne. Samas linna õhk on sudust raske.

Sadul, jeee! Lenksud, mmm! Pedaalid, huuuh! Oh kuidas ma neid igatsesin, minu ninnu-nännu ratas.

Orienteerusime ratastel hotelli tagasi - kui vajate suurel hulgal liiklusega kaasnevat adrenaliini ning soovite nautida gruusiale iseloomulikku toimivat liikluskaost, siis on Tbilisi õige koht. Osad rattad mahutati hotelli garaaži, osad tühja kõrvalmajja. Tundus turvaline ning nii see ka oli.

Janika ja Priit taas haiglasse, seekord paberimajandust korda ajama. Teised Tbilisi kohal kõrguvasse Narikala kindlusesse. Ivo+sipelgad, Urmas+prügikast. Kindlust ilmestasid armunud paarid. Poisid olid elevil. Kindluse kõrval kõrgub suur naiskuju (kuninganna), seest betoon väljast miski plekk. Soovitan vaadata mõne meetri kauguselt alt üles. Hi-hiii, jabur!

Mäepeal kõrgus ka kütuse firma päähoone. Nojah. Oletan, et kogu Gruusia raha on just sinna maetud.

Tequila jaht. Seda kas ei ole või kui on, siis hind eesti omaga võrreldes kahekordne. Aga isu ju oli ning ees ootas meie matka viimane öö (kui ees ootav lennujaama öö välja arvata). Teel hotelli nägin inimgruppi, kus kõik nägid välja eurooplaste moodi, pigem mõjusid koduselt. Lähemale jõudes kostis samast inimgrupist täiesti selgelt "Erkki Nool". Mõh! Tont, eestlased. Juttu jätkus keset tänavat vähemalt tunniks ning laiali mindi ka pigem seetõttu, et meil hakkas lähenema saunatund.

Poisid koliti nende šikist buduaarist keldrituppa :) mis nägi välja askeetlikum. Aa, tänaval möödus hotellist grupp noormehi eheda gruusia lauluga, judinad jooksid mööda selgroogu.

Külastasime Tbilisi kuulsat sauna. Mehed-naised eraldi + pesunaine/mees. Kõigepealt väävlirikkasse kuumavee basseini likku ja siis saabus pesunaine, selline tugev. Olin "julge" ning potsatasin esimesena pesulauale. Tädil oli käes marlisukk, milles olid seebid. Valas sortsu tulist vett suka sisse ning lõi seebi vahtu. Keha seebitati peanupust jalataldadeni ohtra vahu sisse. Seejärel võeti kinnas, mis oli valmistatud vanast vaibast ning hakati nühkima. Oh neid mustuse rulle. Õnneks oma rulle ei näinud, nii hää oli silmad kinni lasta ja kergelt suigatada. Kui tagant poolt oli mustus roogitud, käsutati seliti. Pöörasin ennast hoogsalt ja ei võtnud arvesse asjaolu, et asi millel lõsutasin on sile ning veest ja seebist libe. Pesutädi on vist seda ennegi näinud ning püüdis mind osavalt kinni. Kõik hakkas otsast peale: vaht+kinnas. Ja uuesti kõhuli - massaaž. Vrr. Tädi tundis tööd. Seejärel tagasi basseini likku. Nii sai puhtaks neli naisolevust.

Saunast lahkus väga rahulolev ja väsinud seltskond. Kõik olid kasitud ning nägid välja veits teist moodi, kuidagi liiga puhtad :))

Alvaril oli kass, asi lahenes, kui tema nimepäeva puhul Eestist toodud kroon pähe pandi ning hulk kingitusi kah pihku pisteti.

Tequila party terrassil. Märksõnad: tequila, sidrun, sool, soolane naba, soolased karvased sääred, parmupill, sume öö, varajane hommikutund.

PS Seekord ei olnud me vaikselt, meelega. Naabrid panid akna pauguga kinni. Ups!

No comments: